• Αγιασμός νέας προσκοπικής χρονιάς
    Αγιασμός νέας προσκοπικής χρονιάς
  • Μονοήμερη εκδρομή στο Δρέπανο
    Μονοήμερη εκδρομή στο Δρέπανο
  • 2η Κοινότητα Ανιχνευτών στην Κέρκυρα
    2η Κοινότητα Ανιχνευτών στην Κέρκυρα

Εκδρομή του 2ου Συστήματος Προσκόπων Πάτρας στη Λίμνη Τσιβλού

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερήσια εκδρομή όλων των τμημάτων του 2ου Συστήματος Προσκόπων Πάτρας. Πρόκειται για την καθιερωμένη πλέον εκδρομή που πραγματοποιεί κάθε χρόνο το Σύστημά μας, στις αρχές της προσκοπικής χρονιάς, με τη συμμετοχή γονέων και φίλων, και που όλοι περιμένουν.

Αν και η καταρρακτώδης βροχή το προηγούμενο Σαββατοκύριακο μας ανάγκασε να μεταθέσουμε την εκδρομή κατά μία εβδομάδα και αναστάτωσε λίγο τα προγράμματά μας, δεν πτοηθήκαμε! Έτσι, την Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015, με σύμμαχό αυτή τη φορά τον πολύ καλό καιρό, ανεβήκαμε στη Λίμνη Τσιβλού, ένα μαγευτικό τοπίο και έναν σημαντικό υγροβιότοπο που φιλοξενεί πολλά είδη χλωρίδας και πανίδας.

Η λίμνη, περιτριγυρισμένη από τον ορεινό όγκο του Χελμού και ανάμεσα στα δάση από έλατα, πεύκα και πλατάνια που φτάνουν μέχρι τις όχθες της, αποτέλεσε το ιδανικό σκηνικό περιπέτειας, παιχνιδιού και διασκέδασης για τα Λυκόπουλα, τους Προσκόπους, τους Ανιχνευτές και τα ενήλικα μέλη του 2ου Συστήματος Πάτρας.

Η υπαίθρια διαβίωση, η πεζοπορία και οι διαδρομές στα παραλίμνια δάση, οι προσκοπικές κατασκευές και οι φωτιές στις όχθες της λίμνης, το εναέριο πέρασμα της λίμνης με σχοινί (flying fox) και το κανό στα δροσερά νερά για τους μεγαλύτερους, και το μπόλικο προσκοπικό παιχνίδι και τραγούδι για όλους, έκαναν την εκδρομή μια αξέχαστη εμπειρία, που ενίσχυσε τους δεσμούς φιλίας μεταξύ των παιδιών και τους προσέφερε σημαντικές προσκοπικές και περιβαλλοντικές γνώσεις και εμπειρίες.

Μαζί τους και τα μέλη της Επιτροπής Κοινωνικής Συμπαράστασης, οι γονείς και οι φίλοι, οι οποίοι συμμετείχαν στην εκδρομή και είχαν την ευκαιρία να ζήσουν ένα μονοήμερο στη Φύση και να γνωρίσουν καλύτερα το Προσκοπικό Πρόγραμμα, αφού υπό τη καθοδήγηση των μελών της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων του 2ου Συστήματος Πάτρας, δημιούργησαν τρεις «ενωμοτίες», έβγαλαν κραυγές, πέρασαν προσκοπικές δοκιμασίες, έπαιξαν, τραγούδησαν, και φυσικά… έψησαν σε υπαίθριες εστίες στις όχθες της λίμνης.

#scouts2patras #ekdromi

Περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ (1. Η αναχώρηση & η άφιξη) και ΕΔΩ (2. Έπαρση Σημαίας) και ΕΔΩ (3. Ανάβαση Λυκόπουλων από την Αγέλη στην Ομάδα) και ΕΔΩ (4. Υπόσχεση νέων Λυκόπουλων) και ΕΔΩ (5. Υπόσχεση νέων Προσκόπων) και ΕΔΩ (6. Ανάβαση Προσκόπων από την Ομάδα στην Κοινότητα) και ΕΔΩ (7. Υπόσχεση νέων Ανιχνευτών) και ΕΔΩ (8. Δραστηριότητες των τμημάτων) και ΕΔΩ (9. Δραστηριότητες Παλαιών Προσκόπων, ΕΚΣ & γονέων) και ΕΔΩ (10. Απονομές σε Λυκόπουλα) και ΕΔΩ (11. Οικογενειακή φωτογραφία) και ΕΔΩ (12. Υποστολή Σημαίας)

 

NewsLetter

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας
Κύλιση στην Αρχή