• Αγιασμός νέας προσκοπικής χρονιάς
    Αγιασμός νέας προσκοπικής χρονιάς
  • Μονοήμερη εκδρομή στο Δρέπανο
    Μονοήμερη εκδρομή στο Δρέπανο
  • 2η Κοινότητα Ανιχνευτών στην Κέρκυρα
    2η Κοινότητα Ανιχνευτών στην Κέρκυρα

Η έδρα του 2ου Συστήματος Προσκόπων Πάτρας – «Εστία» ή «Λέσχη» στην προσκοπική ορολογία – είναι ένα πανέμορφο διώροφο νεοκλασικό κτίριο με κήπο και κεραμοσκεπή, στο ιστορικό κέντρο της Πάτρας, στη συμβολή των οδών Τζωρτζ (ή Τζουρτζ, όπως συχνά αναφέρεται) και Καρόλου (νυν 28ης Οκτωβρίου).

Πρόκειται για αναπαλαιωμένο οίκημα με αρχική χρήση το 1900, που ήταν η παλιά οικία του σταφιδέμπορου Τριάντη, ο οποίος ήταν ένας από τους μεγαλύτερους ευεργέτες της πόλης. Το κτίριο έχει χαρακτηρισθεί ως διατηρητέο ( ΦΕΚ Δ-772 α/ 05.11.1991).

Η πρόσβαση στον όροφο γίνεται μέσω της οδού Τζουρτζ και τον κήπο, με την μαρμάρινη εξωτερική σκάλα με το περίτεχνο κιγκλίδωμα να οδηγεί σε μαρμάρινο εξώστη με σκαλιστά φουρούσια. Η είσοδος στον κήπο είναι με περίτεχνο κιγκλίδωμα, που πλαισιώνεται από πεσσούς και αυτή.

Ευρύχωρο και προσεγμένο στην λεπτομέρεια, το διώροφο κτίσμα της αρχής του προηγούμενου αιώνα διαθέτει πολύ λειτουργικούς για το προσκοπικό πρόγραμμα χώρους. Για αυτό και το προσέχουμε και το συντηρούμε όσο καλύτερα μπορούμε, συχνά καλύτερα και από τα σπίτια μας.

Μεγάλο μας καμάρι η αυλή μας !

Μόλις περνάς το κατώφλι της, μεταφέρεσαι σε έναν ...παράδεισο, που με τα λιθόκτιστά, τα δέντρα και τα λουλούδια, και το ξύλινο δενδρόσπιτο – όλα φτιαγμένα από εμάς – απομονώνει το θόρυβο της πόλης και φτιάχνει ένα μαγευτικό σκηνικό για τις δραστηριότητές μας.

Τα βράδια του καλοκαιριού, η Λέσχη μας, με το κήπο φωτισμένο, δείχνει φαντασμαγορική. Κατά καιρούς, πολλοί περαστικοί την έχουν νομίσει για μπαράκι, με αποτέλεσμα να της έχει βγει το παρατσούκλι «Μαγαζί».

Δείτε το αφιέρωμα του Postin.gr για τη Λέσχη μας στο σύνδεσμο http://www.postin.gr/faces/item/11196.html

 

NewsLetter

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας
Κύλιση στην Αρχή