• 2η Ομάδα -1
    2η Ομάδα -1
  • 2η Ομάδα -2
    2η Ομάδα -2
  • 2η Ομάδα -3
    2η Ομάδα -3

Ομάδα Προσκόπων

Οι Πρόσκοποι είναι αγόρια και κορίτσια ηλικίας 11-15 χρονών, και αποτελούν την Ομάδα του Συστήματος. Κάθε Ομάδα οργανώνεται σε αυτοδιοικούμενες παρέες 6-9 παιδιών, τις Ενωμοτίες. Οι δράσεις της Ομάδας περιλαμβάνουν θέματα Υπαίθριας Ζωής (Δράση και γνώση για τη φύση), Πνευματικής Καλλιέργειας (Νοητική - ψυχική βελτίωση), Σωματικής Αγωγής (Υγεία), Τεχνικές Δεξιότητες (Ικανότητα - Δημιουργία), Κοινωνικής Συνεργασίας (Προσφορά - Συναδέλφωση) και προσφέρουν στους Προσκόπους ευκαιρίες για ηθική, πνευματική, σωματική και κοινωνική ανάπτυξη, καθώς και δυνατότητες για διερεύνηση των ατομικών κλίσεων και ικανοτήτων τους.

-Η ζωή στην Ομάδα ...

Μέσα στην Ομάδα Προσκόπων έχεις πολλές δυνατότητες. Παρέα με τον ενωμοτάρχη και τον Αρχηγό σου μπορείς να αποφασίσεις ποιά θα επιλέξεις για σένα. Όσο περνάει ο καιρός θα αρχίσεις να αναλαμβάνεις κι εσύ κομμάτια από τις δράσεις της ενωμοτίας και της ομάδας σου.

Επίσης, μπορείς να συμμετάσχεις με την ενωμοτία σου σε μια σειρά από δραστηριότητες είτε της πόλης σου, είτε πανελλήνιες ακόμα και σε όλη την Ευρώπη.

-Ερασιτεχνικές Ασχολίες ...

Από τη στιγμή που θα δώσεις την προσκοπική σου υπόσχεση μπορείς να αρχίσεις να ασχολείσαι με μια ερασιτεχνική ασχολία. Οι ερασιτεχνικές ασχολίες καλύπτουν όλο το φάσμα της ανθρώπινης δραστηριότητας και για διευκόλυνση είναι κατανεμημένες σε 6 τομείς που χωρίζονται σε επιμέρους κατηγορίες ομοειδών ερασιτεχνικών ασχολιών ο κάθε ένας. Μόλις ολοκληρώσεις μια ερασιτεχνική ασχολία θα σου απονεμηθεί το αντίστοιχο διακριτικό.

Διάβασε εδώ όλες τις πληροφορίες για τις ερασιτεχνικές ασχολίες.

NewsLetter

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας
Κύλιση στην Αρχή