• Αγιασμός νέας προσκοπικής χρονιάς
    Αγιασμός νέας προσκοπικής χρονιάς
  • Μονοήμερη εκδρομή στο Δρέπανο
    Μονοήμερη εκδρομή στο Δρέπανο
  • 2η Κοινότητα Ανιχνευτών στην Κέρκυρα
    2η Κοινότητα Ανιχνευτών στην Κέρκυρα

Με επιτυχία η εθελοντική αιμοδοσία του 2ου Συστήματος Προσκόπων Πάτρας

Οι Πρόσκοποι έδωσαν το αίμα τους...

Το 2ο Σύστημα Προσκόπων Πάτρας στο πλαίσιο των δράσεων του κοινωνικής προσφοράς και ανταποκρινόμενο στην ανάγκη για ολοένα και μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας πάνω στην αξία της αιμοδοσίας, διοργάνωσε σε συνεργασία με το Κέντρο Αιμοδοσίας του Περιφερειακού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών εθελοντική αιμοδοσία με το σύνθημα «Οι Πρόσκοποι δίνουν ζωή».

Το πρωί του Σαββάτου 21 Νοεμβρίου 2015, από τις 10:00 π.μ. μέχρι τις 2:00 μ.μ., η Κινητή Μονάδα Αιμοληψίας βρέθηκε στην Πλατεία Γεωργίου της Πάτρας, όπου ενήλικα μέλη, παλαιοί πρόσκοποι, γονείς και φίλοι του 2ου Συστήματος, αλλά και απλοί συμπολίτες μας προσέφεραν αίμα, στέλνοντας το μήνυμα του εθελοντισμού, της αλληλεγγύης και της κοινωνικής προσφοράς.

Η ανταπόκριση στο κάλεσμα του 2ου Συστήματος Προσκόπων Πάτρας ήταν μεγάλη και σε μόλις 4 ώρες συλλέχθηκαν 22 μονάδες αίματος, ενώ αρκετά ήταν τα άτομα τα οποία δεν πρόλαβαν να αιμοδοτήσουν λόγω λήξεως του ωραρίου της Κινητής Μονάδας και κανονίστηκε να αιμοδοτήσουν στο Περιφερειακό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών τις προσεχείς ημέρες.

«Παρών» στην Πλατεία Γεωργίου ήταν και τα μικρά λυκόπουλα και οι μικροί πρόσκοποι του 2ου Συστήματος, όπου καθ’ όλη τη διάρκεια της αιμοδοσίας πραγματοποιούσαν παιχνίδια και δράσεις ευαισθητοποίησης, έπαιρναν συνεντεύξεις και προσέφεραν χειροποίητα αναμνηστικά σε όσους αιμοδοτούσαν, ενώ στο τέλος της εκδήλωσης σχημάτισαν με τα σώματά τους στα πλακάκια της Πλατείας Γεωργίου το σύνθημα «ΔΩΣΕ ΑΙΜΑ».

Η δράση ολοκληρώθηκε με έναν τεράστιο κύκλο που σχημάτισαν πιασμένοι χέρι-χέρι λυκόπουλα, πρόσκοποι, ανιχνευτές, γονείς και φίλοι, και τραγούδησαν όλοι μαζί τον προσκοπικό «Κρίκο».

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν πολλοί παλαιοί πρόσκοποι της Πάτρας μεταξύ των οποίων ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δυτικής Ελλάδας, Αντώνης Χαροκόπος, ο Βουλευτής Αχαΐας, Ιάσονας Φωτήλας, ο οποίος προσέφερε αίμα, και ο γνωστός πατρινός, Θανάσης Τσέρης, ο οποίος εκτός από το αίμα που έδωσε, προσέφερε και δωρεάν νερά και αναψυκτικά στους συμμετέχοντες από το κατάστημα καφέ που διατηρεί στο πάνω μέρος της Πλατείας Γεωργίου.

Το 2ο Σύστημα Προσκόπων Πάτρας ευχαριστεί θερμά όλους όσους ήρθαν και στήριξαν την προσπάθεια και έδωσαν δέκα λεπτά από τη ζωή τους, προσφέροντας αίμα.

Επίσης ευχαριστούμε θερμά όλους εκείνους τους συμπολίτες μας που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και προσήλθαν αλλά δεν κατάφεραν να αιμοδοτήσουν για διάφορους λόγους!

Τέλος, ευχαριστούμε ιδιαίτερα το προσωπικό της Κινητής Μονάδας Αιμοδοσίας που για 4 ώρες εργάστηκε ακατάπαυστα για να έλθει αυτό το καταπληκτικό αποτέλεσμα.

Περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ

 

NewsLetter

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας
Κύλιση στην Αρχή