• 57η Κατασκήνωση στην Ελαία
    57η Κατασκήνωση στην Ελαία
  • Συμμετοχή στην παρέλαση
    Συμμετοχή στην παρέλαση
  • Δενδρόσπιτο στην λέσχη μας
    Δενδρόσπιτο στην λέσχη μας

Με επιτυχία οι διήμερες εκδρομές σε Ζάκυνθο και Λίμνη Ζηρού από τα Λυκόπουλα και τους Προσκόπους του 2ου Συστήματος Πάτρας

Με συναρπαστικές διήμερες εκδρομές το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Φεβρουαρίου, στη Ζάκυνθο και στη Λίμνη Ζηρού, αποχαιρέτησαν το χειμώνα τα λυκόπουλα και οι πρόσκοποι του 2ου Συστήματος Προσκόπων Πάτρας.

Συγκεκριμένα, στις 27 & 28 Φεβρουαρίου 2016, η Αγέλη (Α’ και Β’) του 2ου Συστήματος Προσκόπων Πάτρας εξέδραμε στο νησί της Ζακύνθου, όπου φιλοξενήθηκε στη Μαθητική Εστία Ζακύνθου του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας.

Κατά τη διάρκεια του διημέρου τα λυκόπουλα της 2ης Αγέλης Πάτρας είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις φυσικές αλλά και πολιτιστικές ομορφιές του νησιού και να πραγματοποιήσουν δράσεις περιβάλλοντος πόλης με σταθμούς σημαντικές τοποθεσίες και αξιοθέατα της Χώρας, όπως ο Ι.Ν. Αγίου Διονυσίου, το Μουσείο Διονυσίου Σολωμού και επιφανών Ζακυνθινών, το εξαιρετικό δημαρχείο κ.α.

Κατά τη παραμονή τους μαζί τους ήταν και μέλη του ζακυνθινού προσκοπισμού, ενώ η Ένωση Παλαιών Προσκόπων (ΕΠΠ) Ζακύνθου απένειμε «αναμνηστικό δίπλωμα» στο 2ο ΣΠ Πάτρας, το οποίο παρέλαβε ο Αρχηγός Συστήματος, Διονύσιος Τσαγκαρουσιάνος.

Το ίδιο Σαββατοκύριακο, η Ομάδα του 2ου Συστήματος Προσκόπων Πάτρας, έζησε μια ξεχωριστή εμπειρία περιπέτειας και δράσης στην μαγευτική λίμνη Ζηρού κοντά στην Φιλιππιάδα στο Νομό Πρεβέζης.

Κατά τη διάρκεια του διημέρου οι πρόσκοποι της 2ης Ομάδας Πάτρας κατασκήνωσαν στο παραλίμνιο δάσος και είχαν την ευκαιρία να εξασκήσουν προσκοπικές γνώσεις και ικανότητες υπαίθριας διαβίωσης, αλλά και να απολαύσουν συναρπαστικά προσκοπικά παιχνίδια.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε πληθώρα δραστηριοτήτων δεμένες αρμονικά με το ιδιαίτερο φυσικό περιβάλλον της λίμνης, που θυμίζει Ελβετικό τοπίο, και με μπόλικη δόση περιπέτειας και διασκέδασης. Υπαίθριο μαγείρεμα, πεζοπορία στο δάσος, προσκοπικές κατασκευές, καγιάκ στη λίμνη, παιχνίδια δεξιοτήτων, προσκοπικά τραγούδια και ψυχαγωγικές δραστηριότητες, έδεσαν περισσότερο όλα τα παιδιά που συμμετείχαν και τους χάρισαν δύο ημέρες γεμάτες χαρά, διασκέδαση, περιπέτεια, γνώσεις, παιχνίδι, υπέροχα τοπία και μαγευτικές αναμνήσεις.

#scouts2patras #ageli #omada #ekdromi

Περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ (Αγέλη στη Ζάκυνθο) και ΕΔΩ (Ομάδα στη Λίμνη Ζηρού)

NewsLetter

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας
Κύλιση στην Αρχή