• 57η Κατασκήνωση στην Ελαία
    57η Κατασκήνωση στην Ελαία
  • Συμμετοχή στην παρέλαση
    Συμμετοχή στην παρέλαση
  • Δενδρόσπιτο στην λέσχη μας
    Δενδρόσπιτο στην λέσχη μας

Επίσκεψη σε Έκθεση Φωτογραφίας και μεγάλο «φωτογραφικό» Παιχνίδι Πόλης για τα Λυκόπουλα του 2ου Συστήματος Προσκόπων Πάτρας

Μια ξεχωριστή δράση γύρω από την τέχνη της φωτογραφίας πραγματοποίησαν το απόγευμα του Σαββάτου 30 Ιανουαρίου 2016 οι Αγέλες του 2ου Συστήματος Προσκόπων Πάτρας.

Αρχικά τα λυκόπουλα συγκεντρώθηκαν στον πολυχώρο VESO MARE και στη συνέχεια επισκέφθηκαν την έκθεση φωτογραφίας «ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΙ ΑΠΟΥΣΙΑ» της ανοικτής φωτογραφικής ομάδας «Πολύμορφο» του Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων ΟΤΕ Πάτρας, που πραγματοποιήθηκε από 11 έως 31 Ιανουαρίου 2016 στην πόλη μας.

Τα λυκόπουλα ξεναγήθηκαν στην έκθεση από τους ίδιους τους φωτογράφους των έργων, οι οποίοι μάλιστα ζήτησαν από τα λυκόπουλα να δώσουν τίτλους στις φωτογραφίες που τους άρεσαν περισσότερο, με σκοπό να δημοσιεύσουν τους πιο πετυχημένους τίτλους!

Στη συνέχεια οι Αγέλες κατευθύνθηκαν στο Κέντρο της Πάτρας όπου ακολούθησε «Παιχνίδι Πόλης» με κεντρικό θέμα τη φωτογραφική τέχνη.

Τα λυκόπουλα χωρίστηκαν στις εξάδες τους και η κάθε εξάδα μαζί με έναν ενήλικα συνοδό έλαβε φωτογραφική μηχανή και έναν οδικό χάρτη του ιστορικού κέντρου της πόλεως των Πατρών, που είχε σημειωμένα επάνω του τα σημαντικότερα αξιοθέατα. Αποστολή της κάθε εξάδας ήταν τα ίδια τα παιδιά να φωτογραφήσουν τα σημεία αυτά, καθώς και ό,τι άλλο θα τους έκανε εντύπωση στη διαδρομή.

Από την Παντάνασσα ως και τον Μώλο και από τις Σκάλες της Αγίου Νικολάου ως το ιστορικό κτίριο «Μαραγκόπουλου», τα λυκόπουλα «κιτρίνισαν» την πόλη μας και φωτογράφησαν τα σημαντικότερα αξιοθέατά της, με την δική τους «φρέσκια» ματιά.

Τελικός προορισμός για όλες τις ομάδες ήταν η Πλατεία Τριών Συμμάχων, όπου αφού συγκεντρώθηκαν όλοι, ολοκλήρωσαν το «φωτογραφικό» Παιχνίδι Πόλης με μία οικογενειακή φωτογραφία μπροστά μεγάλο ρολόι της Πλατείας.

H ανοικτή φωτογραφική ομάδα «Πολύμορφο» του Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων ΟΤΕ Πάτρας, δραστηριοποιείται από το 2010 και έχει πλούσια δράση σε όλους τους τομείς που σχετίζονται με την τέχνη της φωτογραφίας. Έχει πραγματοποιήσει πολλές εκθέσεις, εκδόσεις φωτοβιβλών, σεμινάρια και φωτοεκδρομές. Η ομάδα είναι ανοιχτή σε όλους τους ερασιτέχνες φωτογράφους της πόλης και στηρίζεται στον εθελοντισμό και την ενθάρρυνση για δημιουργικότητα. Το στέκι της, που χρησιμοποιείται και ως εκθεσιακός χώρος, βρίσκεται Ηλέκτρας 12 στην Πάτρα (πλησίον του 7ου Λυκείου).

#scouts2patras #ageli #fotografia #PaixnidiPolis

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ

NewsLetter

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας
Κύλιση στην Αρχή